Aken rondleidingen

Beleef Aken zoals de inwoners hun stad kennen. 

Elke deelnemer ontvangt een Aachener Printen als aandenken!Printen

Alle rondleidingen in Aken worden verzorgd door ervaren en deskundige gidsen die hun hart hebben verpand aan de stad. Zij leiden u langs de mooiste bekende en minder bekende plekken. Hun verhaal is deels gebaseerd op feiten, deels op legendes en overlevering en aangevuld met eigen interpretaties. Zo is elke rondleiding een unieke belevenis. In Aken zijn de volgende rondleidingen te boeken.

See Aachen through the eyes of its citizens
Everybody gets a Aachener Printen as a souvenir!

All guided tours in Aachen are conducted by expert guides that love the city. They lead you along the most beautiful known and less known places. Their stories are based on facts, legends and stories and of course their own interpretation. That makes every tour unique.

600px-Marktbrunnen_met_het_beeld_van_Karel_de_Grote_op_de_hoogste_top
Markt Aken

Historisch Aken 2,5 uur
Maak kennis met een stad die reeds in de Romeinse tijd bestond. Aken is een stad met een prachtig historisch centrum en vele oude gebouwen. Een stad die beroemd is geworden door keizer Karel de Grote en haar heilzame (bron)water. Al wandelend door de historische binnenstad bezoekt u de oudste kathedraal van Europa, de Dom van Aken, een zeer indrukwekkend bouwwerk met onderdelen uit de 8ste eeuw. U wandelt langs de vele fonteinen en bronnen die de stad rijk is. We komen over een aantal gezellige pleinen waaronder de Markt met haar vele oude gebouwen zoals het stadhuis, het centrum van macht in de tijd van Karel de Grote. We zien resten uit de Romeinse tijd. Natuurlijk komen we ook langs de vele bakkerijen die Aken rijk is en waar u de beroemde Aachener Printen kunt kopen.

Guided tour Historical Aachen
Get known to a city that existed already in the Roman period. Aachen is a city with a beautiful historical city centre and many ancient buildings. A city that became  famous by Emperor Charlemagne and the salutary warm wells. Strolling the historical centre we visit the oldest cathedral of Northern Europe, the Dom to Aachen. A very impressive buildings with parts from the 8th Century.  You walk along the many fountains and wells of the city and the cosy squares such as the Marketplace. The impressive city hall on the same place from where the Romans and Charlemagne ruled over the country. Taste the Original ‘Aachener Printen’ and possibly buy some as a memory to this wonderfull trip.

Prijs  € 8,50 p.p met een minimum van € 125,00.

250px-Aachen_Cathedral_North_View_at_Evening
Aken Dom

Historisch Aken en rondleiding Dom 3 uur Indien u meer wilt weten over de indrukwekkende Dom en haar geschiedenis, dan kunt u deze wandeling uitbreiden met een rondleiding door dit bouwwerk. Prijs  € 11,00 p.p met een minimum van € 125,00.

 

 

Aachen_Schatzkammer[1]
Aken Schatkamer
Historisch Aken en schatkamer 3 uur Indien u meer wilt weten over de indrukwekkende Dom en haar geschiedenis, dan kunt u deze wandeling uitbreiden met een rondleiding door de schatkamer met vele relikwieën en andere schatten. Rondleidingen door de de schatkamer duren deze 45 minuten. Prijs  € 11,00 p.p met een minimum van € 125,00 exclusief rondleiding door de schatkamer.

 

stationen_rathaus
Aken stadhuis

Historisch Aken, Dom en schatkamer 4 uur Indien u meer wilt weten over de indrukwekkende Dom en haar geschiedenis, dan kunt u deze wandeling uitbreiden met een rondleiding door dit bouwwerk en eventueel de schatkamer met vele relikwieën en andere schatten. Rondleidingen door de Dom duren 45 minuten, in combinatie met de schatkamer duren deze 90 minuten.  Prijs  € 11,00 p.p met een minimum van € 125,00 exclusief rondleiding door de Dom en de schatkamer.

 

170px-Aachen_printen_figure
Aken Printen

Historisch Aken en bezoek printen bakkerij 3,5 uur Nieuwsgierig naar het geheim van de Aachener Printen? Bezoek dan een printenbakkerij en kom alles te weten over deze lokale lekkernij! Natuurlijk mag er ook gesnoept worden en is er een winkel waar u printen in allerlei soorten kunt kopen!
Prijs  € 11,00 p.p met een minimum van € 125,00. Bijkomende kosten voor bezoek aan de Printenbakkerij € 60.00 voor maximaal 25 personen.

 

Vond u niet precies wat u zocht, wij leveren maatwerk op basis van uw wensen. De prijzen blijven daarbij aantrekkelijk en zijn inclusief BTW.

Combinatie boekingen: U kunt ook kiezen voor combinaties van rondleidingen met Dom of Schatkamerbezoek en Printenbakkerij, onze professionele gidsen voorkomen dat u dingen twee keer ziet door de route zo aan te passen dat het een geheel vormt. Bij combinaties langer dan 2,5 uur adviseren wij om minimaal een onderbreking te plannen in de vorm van een pauze met koffie / thee en gebak in een van de typische Duitse Konditoreien heet dat dan Kaffee mit Kuchen. Ook kunt u aanvullen of afronden met borrel (met of zonder garnituur), lunch of diner.

Prijzen:

  • Boeking en reserveringkosten afhankelijk van aantal deelnemers minimaal € 25,00.
  • Bij gewenste reserveringen voor Dom en Schatkamer dient u dat zeer tijdig aan te geven in verband met de grote drukte en daardoor beperkte beschikbaarheid.
  • De Dom van Aken kosten voor 45 minuten € 4,00 p.p.[1];
  • De Schatkamer van de Dom van Aken kosten voor 45 minuten € 6,50 p.p. en
  • De combinatie Dom inclusief de Schatkamer voor 1,5 uur € 9,00 p.p. en voor 2,0 uur € 10,00 p.p.

Met de auto naar Aken:
A
lle personenauto’s die Aken in willen hebben vanaf 1 februari 2016 een groene sticker op de voorruit nodig. Kijk op www.milieusticker.nl en op www.aachen/umweltzone

De genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Contact[1] Alle prijzen voor activiteiten in Aken onder voorbehoud van prijsstijgingen bij de VVV.