Luik rondleidingen

Luik: een prachtige historische stad aan de Maas

Luik ligt in het noordoosten van België in de Belgische Ardennen. Het is één van de grootste steden van België en de hoofdstad van de provincie Luik. Luik heeft van oudsher de bijnaam “Vurige Stede”, een bijnaam waar de stad nog steeds trots op is. Luik staat van oudsher bekend als een vieze industriestad en hoewel men verwoede pogingen doet om de stad aantrekkelijker te maken voor het publiek blijft Luik deze naam houden. De laatste jaren zijn er prachtige projecten in de stad gecreëerd om Luik een ander uiterlijk te geven. Denk hierbij aan de bouw van het station Luik-Guillemins of aan het combineren van kleinere musea tot prachtige musea met een zeer complete collectie. Daarnaast worden veel van de prachtige oude panden, kerken en kathedralen in de stad terug in ere hersteld. Er zijn zelfs een paar hypermoderne winkelcentra verrezen in de stad. Veel van de lelijke hoogbouw die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw is gebouwd wordt langzaamaan vervangen. Het zal echter nog jaren duren voordat deze metamorfose van de stad afgerond zal zijn en Luik van zijn slechte naam is ontdaan. Tot die tijd is Luik een mooie stad die op sommige plaatsen wat donker en vuil is. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want deze drukke studentenstad heeft meer te bieden dan je denkt.

 

Prinsbisschoppelijk PaleisGeniet vaneen prachtige rondleiding door het historisch centrum met de vele historische gebouwen, het Prinsbisschoppelijk Paleis, de Kathedraal en diverse kapittelkerken. Duur circa 2,5 uur. Vanaf  € 11,00 p.pmet een minimum van € 125,00.

 

georges-simenon-beeld-luikFlaneer onder begeleiidng van een gids door de stad van o.a. Georges Simenon de schrijver van bijvoorbeeld diverse Maigrets. Hierbij komen we ook in de typische Luikse volksbuurt Outremeuse. Duur circa 2 uur. Vanaf € 11,00 p.p. met een minimum van € 125,00 .

 

Beide rondleidingen boeken, onderbroken door een pauze is ook mogelijk. De kosten p.p. bedragen dan € 17,50 dit is echter niet haalbaar bij de keuze voor een boottocht v.v. Maastricht – Luik i.v.m. de te beperkte tijd in Luik.

De rondleidingen starten op de Place Commissaire Maigret

Hoe komt u in Luik:
Met eigen vervoer, parkeer dan in de parkeerplaats Place Saint-Lambert of anders in een van de parkeerplaatsen aan La Batte, Quai la Goffe.
Met openbaar vervoer neem bus 78 vanaf Busstation bij Maastricht Station en stap uit bij Place St. Lambert. Of neem de trein naar Liege-Guilemins. Verder met de stadsbus naar Place St. Lambert.

Unieke mogelijkheid op de zondagen in het vaarseizoen van rederij Stiphout, start vanaf maart. Boek bij ons de boottocht over de Maas van Maastricht naar Luik, vertrektijd Maastricht 10:00 uur, aankomst Luik 12:30 uur. U kunt dan kiezen voor terugreis per OV, bus of trein of u neemt ook de boot weer terug naar Maastricht. Vertrektijd Luik 15:00 uur aankomst Maastricht 17:30 uur.

Laatste bus naar Maastricht op zondag vertrekt om 17:35 uur vanaf Place St. Lambert reisduur ongeveer 60 minuten. De laatste trein uit Luik vertrekt 10 minuten over het hele uur, de laatste om 22:10 uur reistijd 33 minuten.

Het is mogelijk de rondleidingen te laten beginnen bij de aanlegsteiger in Luik of bij station Guillemins, graag vooraf aangeven.

&nbsp