Puzzeltochten

Puzzeltochten

Gaat u liever zelfstandig op stap of met een of meerdere kleine groepen de stad verkennen? Boek dan bij de lokale aanbieder de zelf uitgezette en steeds op de actuele situatie in de stad afgestemde puzzeltochten. Geen verrassingen door de lokale markten, kermissen of andere activiteiten en wegwerkzaamheden. Geen tocht waarbij u meer tijd bent aan het spoorzoeken dan aan het genieten van de omgeving. De teksten spreken voor zich, de routebeschrijving kan onmogelijk tot verdwalen leiden. U concentreert zich op de gestelde vragen en opdrachten terwijl u alle tijd heeft om de sfeer van de stad te proeven.

  • Wilt u wandelen, steppen, fietsen, met de scooter?
  • Wilt u in het kader van en teambuilding ook het spel met de mol spelen dan kan dat ook.

Het kan allemaal. Kijk snel naar de diverse mogelijkheden per stad. Wij garanderen de laagste prijs en het beste maatwerk.

Alle puzzeltochten zijn aan te vullen met diverse extra’s. U kunt kiezen uit onze diverse arrangementen maar ook losse aanvullingen zijn mogelijk. Hebben wij uw wens niet in het assortiment? Stel uw vraag en ..  als wij het niet kunnen leveren kan niemand het!

Beleef Maastricht door de ogen van de Maastrichtenaren.
Alle puzzeltochten worden begeleid door ervaren en deskundige mensen die hun hart hebben verpand aan de stad. In Maastricht zijn de volgende puzzeltochten te boeken.

De kosten: puzzeltocht  naar keuze € 15,00 pp inclusief consumptie en ludieke prijsuitreiking. Met een minimum van € 150,00.

Vindt u niet precies wat u zoekt, wij leveren maatwerk op basis van uw wensen. De prijzen blijven daarbij aantrekkelijk en zijn inclusief BTW.

main-left
Onze Lieve Vrouwebasiliek

Maastricht Centrum ca. 1,75 uur
We starten bij de Hoofdwacht op het bekendste plein van Maastricht en maken een rondje langs prachtige gebouwen, kerken en kapellen. We zien een deel van de oudste stadsomwalling, de Markt en eindigen aan de Maas.

 

 

 

LightPhoenix_Maastricht_Jekerkwartier_Grote_Looiersstraat_UM_Inner_City_Library
Grote Looierstraat

Maastricht Jekerkwartier ca. 1,75 uur
Een wandelpuzzeltocht door het Quartier Latin van Maastricht met veel prachtige monumentale gebouwen. Goed bewaard gebleven mede door het gebruik als Universiteitsgebouw. Waar vroeger leerlooiers aan de Jeker hun werk deden worden nu de diverse kunstvormen onderwezen. De oude kloostergebouwen en kerken doen dienst op diverse manieren. Bij lekker weer waant u zich in het Bourgondische Frankrijk.

 

stokstraat(w-400)(h-300)(p-location,372)(s-0)(c-0)
Stokstraat

Maastricht Stokstraatkwartier ca. 1,75 uur
Een wandelpuzzeltocht door het oudste gedeelte van de stad met herinneringen aan de Romeinse tijd en de Bisschopsperiode van Maastricht. Knusse straatjes, prachtighe boetieks, bruine café’s en gezellige pleinen.

 

 

Stadsomwalling Pater Vinktoren
Stadsomwalling

Maastricht Vestingwerken ca. 2 uur

Een wandelpuzzeltocht die u vanuit het centrum voert naar het Jekerkwartier en het Stokstraatkwartier. Aandacht voor de diverse elkaar opvolgende stadsomwallingen en de daarbij behorende bastions en stadspoorten.

 

Achter de Molens
Gevelsteen Hertogsmolen

Maastricht Gevelstenen ca. 1,75 uur
Door de gehele stad verwijzen gevelstenen naar het verleden. In velerlei vormen en uitvoeringen vertellen zij de geschiedenis van de stad en zijn bewoners. Inmiddels zijn er heel veel gerestaureerd en teruggeplaatst. Soms op de oorspronkelijke locatie maar ook op nieuwe plaatsen omdat de oorspronkelijke locatie niet meer bestaat. Laat u verrassen door de kennis en creatieve vragen en opdrachten in deze op hoog niveau geplaatste veelal unieke monumenten.

wijck-wijken-in-maastricht-2(p-location,1502)(c-0)
Stationsstraat

Wyck ca. 1,75 uur
Het oostelijke stadsdeel Wyck was altijd het ondergeschoven kind van Maastricht. Maar de laatste jaren ontwikkeld Wyck zich tot het meet trendy deel van de oude stad aan de Maas en dat laat zich ontdekken tussen Station Maastricht en de Stenenwal. De oude straten tonen kleine boetiekjes, galerieën en eetgelegenheden. Plein 1992 herinnerd aan het Verdrag van Maastricht en vormt de overgang naar de moderne wijk Ceramiek. Een nog onontdekt deel van Maastricht dat u leert kennen in deze wandelpuzzeltocht.

onze-lieve-vrouweplein-bezienswaardig-1(w-400)(h-300)(p-location,360)(s-0)(c-0)
Onze Lieve Vrouweplein

Historisch Maastricht inbegrepen pauze, een standaardcombinatie 3,5 – 4 uur
Maak kennis met de stad die al meer dan 2000 jaar geschiedenis heeft. U ziet de oudste stenenbrug van Nederland en de oudste stenen stadspoort als deel van de stadswal. U komt op de Markt met het prachtige stadhuis, het beroemdste plein van Maastricht het Vrijthof. Maar ook het oudste deel, het Stokstraatkwartier en het Onze Lieve Vrouweplein worden aangedaan. Ook het Jekerkwartier met zijn belangrijke delen van de Universiteit Maastricht zitten in het programma. Kortom een aanrader voor iedereen die de sfeer van Maastricht wil leren kennen.

Per order rekenen wij € 25,00 boeking en reserveringskosten.

Combinatie boekingen:
U kunt ook kiezen voor combinaties van een of meer wandelpuzzeltochten of rondleidingen.  Onze professionele begeleiders zorgen voor een vloeiende overgang. Wij adviseren om dan ook minimaal een onderbreking te plannen in de vorm van een pauze met koffie / thee en Limburgse vlaai, borrel (met of zonder garnituur) of lunch of diner.
De wandelpuzzeltochten van 1,75 en 2 uur zijn allemaal te combineren, bij combinatieboekingen vervallen de boeking en reserveringskosten en wordt per extra onderdeel 5,00 € pp korting gegeven.

Prijzen

De wandelpuzzeltocht kan individueel worden gelopen maar het leukst is het om met een paar groepen van 3 of 4 personen in competitie met andere groepen van het programma te genieten en de vragen en opdrachten op te lossen. Daardoor ook geschikt voor familiedagen, bedrijfsuitjes, vrienden of vriendinnen dagen. Wilt u er een soort teambuilding van maken passen wij de opdrachten aan uw specifieke situatie aan.

  • De prijs voor de wandelpuzzeltochten wordt tot 20 deelnemers berekend op basis van het aantal personen.
  • Bij grotere aantallen geven wij groepskorting.