Rondleidingen

Rondleidingen in Maastricht

U wilt op een gezellige manier kennismaken met een van de steden uit ons aanbod? Boek dan bij de lokale aanbieder. De gidsen hebben zelf de routes verkend en uitgezet en zijn daardoor in staat ook elke gewenste aanpassing snel en adequaat aan te brengen. U komt langs plekjes waar ook de geboren en getogen bewoners het fijne niet van afweten. Wij vertellen het echte verhaal maar ook de legendes en laten u zowel terug gaan in de tijd als genieten van het tegenwoordige stadsbeeld. Het belangrijkste doel is u de sfeer van de stad te laten proeven en een prettige wandeling te maken. Geen gehaast, tijd nemen, kortom genieten van de dag. Kijk snel naar de diverse mogelijkheden per stad.

In Maastricht zijn de volgende rondleidingen te boeken:

 • Historisch Maastricht
 • Maastricht Vrijthof en Markt
 • Maastricht Vrijthof en Onze Lieve Vrouweplein
 • De drie grote pleinen van Maastricht in één tocht
 • De stad Maastricht
 • Rondleiding Wyck
 • Maastricht in 60 minuten

Wij garanderen de laagste prijs en het beste maatwerk.

Alle rondleidingen zijn aan te vullen met diverse extra’s. U kunt kiezen uit onze diverse arrangementen maar ook losse aanvullingen zijn mogelijk. Hebben wij uw wens niet in het assortiment? Stel uw vraag en ..  als wij het niet kunnen leveren kan niemand het!

Beleef Maastricht als de Maastrichtenaren.
Alle rondleidingen worden verzorgd door ervaren en deskundige gidsen die hun hart hebben verpand aan de stad waar ze u met passie over vertellen en de mooiste bekende en minder bekende plekken laten zien. Hun verhaal is deels gebaseerd op feiten, deels op legendes en overlevering en aangevuld met eigen interpretaties. Zo is elke rondleiding een unieke belevenis.

In Maastricht zijn de volgende rondleidingen te boeken. Vindt u niet precies wat u zoekt, wij leveren maatwerk op basis van uw wensen. De prijzen blijven daarbij aantrekkelijk en zijn inclusief BTW.

LightPhoenix_Maastricht_Jekerkwartier_Grote_Looiersstraat_UM_Inner_City_Library
Grote Looierstraat

Historisch Maastricht
Maak kennis met de stad die al meer dan 2000 jaar geschiedenis heeft. U ziet de oudste stenen brug van Nederland en de oudste stenen stadspoort als deel van de stadswal. U komt op de Markt met het prachtige stadhuis, het beroemdste plein van Maastricht het Vrijthof. Maar ook het oudste deel, het Stokstraatkwartier en het Onze Lievevrouweplein worden aangedaan. Ook het Jekerkwartier met zijn belangrijke delen van de Universiteit Maastricht zitten in het programma. Kortom een aanrader voor iedereen die de sfeer van Maastricht wil leren kennen.

Duur: 2,5 – 3 uur
€ 12,50 p.p.

English: Guided tour Historical Maastricht
Get known to the city that has a history of over 2000 Years. Visit the oldest stone brige and citygate of the Netherland. We go to the Marketplace and see the beautifull over 350 Years old Town Hall. We walk around  the worldwide known square the ‘Vrijthof’. We stroll through the Sokstreetquarter and the Jekerquarter. Pay a visit to the Basilica of the Virgin Mary and lit a candle. A must do for everybody who wants to know more about Maastricht.

Markt

Maastricht Vrijthof en Markt
Voor wie minder tijd heeft en toch een indruk wil krijgen van de sfeer die Maastricht ademt is dit een alternatief. Van het Vrijthof met al zijn bezienswaardigheden en unieke sfeer via het Dominicanenkerkplein en het nieuwe winkelcentrum Entre Deux naar de Markt met het prachtige Stadhuis en het Mosa Forum. Zie hoe deze prachtige oude stad zich heeft ontwikkeld en oude en nieuwe architectuur weet te verbinden.

 

Duur: 1,5 – 2 uur  
11,00 p.p.  met een minimum van € 125,00.

onze-lieve-vrouweplein
Onze Lieve Vrouweplein

Maastricht Vrijthof en Onze Lieve Vrouweplein
Voor wie minder tijd heeft en toch een indruk wil krijgen van de sfeer die Maastricht ademt is dit een alternatief. U ziet de twee basilieken van Maastricht, de St. Servaasbasiliek aan het Vrijthof en de Onze Lieve Vrouwe basiliek aan het O.L.Vrouweplein. Maak kennis met meest bekende plein en het meest intieme plein van Maastricht. Je proef letterlijk de sfeer van de Bourgondische hoofdstad van Nederland. De herinnering aan het rijke Roomse leven en de verstrengeling met de wereldlijke machthebbers is bijna te voelen.

Duur: 1,5 – 2 uur
€ 11,00 p.p.
 met een minimum van € 125,00.

 

images
St. Jan & St. Servaas

De drie grote pleinen van Maastricht in een tocht!
Waarom kiezen voor het niet bezichtigen van een van die prachtige autentieke pleinen van Maaastricht als alles op loopafstand bij elkaar ligt en door een prachtige route aan elkaar wordt gepraat door onze enthousiaste gidsen. Tijd genoeg? Plan een gezellige pauze in een van de vele bruine kroegen van Maastricht.
Duur: 2,5 – 3 uur
€ 12,50 p.p.  
met een minimum van € 125,00.

 

main-left
Onze Lieve Vrouwebasiliek

De Stad Maastricht
Op basis van Historisch Maastricht, en met minimaal een onderbreking voor een pauze, lunch of diner, maken we hier het beeld van de hoofdstad van Limburg compleet. U gaat nog door het Boschstraatkwartier met de oudste parochiekerk van Maastricht, de thuisbasis van Sphinx en de historische binnenhaven om vervolgens over te steken naar Wyck en de modernste wijk van Maastricht Ceramique. Een dagvullend programma met onvergetelijke herinneringen.
Duur: 4 – 4,5 uur
€ 17,50 p.p.
met een minimum van € 175,00.

wijck-wijken-in-maastricht-2(p-location,1502)(c-0)
Stationsstraat Wyck

Wyck
Het oostelijke stadsdeel Wyck was altijd het ondergeschoven kind van Maastricht. Maar de laatste jaren ontwikkelt Wyck zich tot het meer “trendy” deel van de oude stad aan de Maas en dat laat zich ontdekken tussen Station Maastricht en de Stenenwal. De oude straten tonen kleine boetiekjes, galerieën en eetgelegenheden. Plein 1992 herinnerd aan het Verdrag van Maastricht en vormt de overgang naar de moderne wijk Ceramique. Een nog onontdekt deel van Maastricht dat zeer de moeite waard is voor een wandeling.
Duur: 1,5 – 2 uur
11,00 p.p.
met een minimum van € 125,00.

Maastricht in 60 minuten
Hoogtepunten rondom het Vrijthof.
Duur: 1 uur
€ 7,50 p.p. met een minimum van € 75,00

Combinatie boekingen:
U kunt ook kiezen voor combinaties van een of meer rondleidingen, onze professionele gidsen voorkomen dat u dingen twee keer ziet door de route zo aan te passen dat het een geheel vormt. Wij adviseren om dan ook minimaal een onderbreking te plannen in de vorm van een pauze met koffie / thee en Limburgse vlaai, borrel (met of zonder garnituur) of lunch of diner.

De rondleiding Wyck is te combineren met:
Ceramique, of Maastricht Vrijthof en Markt, of Maastricht Vrijthof en Onze Lieve Vrouweplein, of Maastricht Vrijthof, Markt en Onze Lieve Vrouweplein.

Prijzen:

 • Boeking en reserveringkosten € 25,00.
 • Groepen 20 personen per gids, bij grotere groepen worden meerdere gidsen ingedeeld.
 •  Bij minder dan 10 deelnemers een extra bedrag voor de gids.
 • De genoemde prijzen zijn inclusief BTW.